keresés menü

Egy magyar csávó beetette a világhírű streetwear bloggal, hogy ez lesz az Adidas legmenőbb új cipőjének legújabb változata

Nem mindennapi közösség a nem mindennapi sportcipőkön kattogó sneakerközösség. A legkeményebb hívők nem csak pénzük tetemes részét költik később akár soha nem is hordott darabokra, de képesek alkalomadtán estétől reggelig, hóban és fagyban is szobrozni egy bolt előtt, hogy hozzájussanak egy új, akár többszázezres modellhez. És ebben igazából semmi meglepő nincs, ahogy azt a hazai sportcipőünnep, a Kicks R Good főszervezője is elmondta nekünk.

Az igazán aktuális és érdekes, legfrissebb lépők azonnali megmutatása, lecsapása, világ elé terítése, beshoppingolása szerves része a szubkultúrának – ami bizony logikusan maga után vonja azt is, hogy lesznek olyanok, akik egy leheletnyi hírnévért átállnak a sötét oldalra. Például kamu cipőkkel vonulnak be az ismertebb trendblogokra.

Ezt tette ma Kristóf is, az alábbi fényképpel:

Az egyik, ha nem a legjelentősebb streetwear-ügyi oldal, a Hypebeast valamilyen ismeretlen okból bekajálta a fotót, és rögtön kirakta, hogy aztán később kormosra égett arccal tegye hozzá a cikkéhez egyetlen szál fekete betűsorban, hogy bocs, de számos forrás megerősítette, hogy ez a cipő hamisítvány.

Kristóf ennek a cipőnek szerezte meg (?) a kamu szürke utánzatát, ez itt az igazi, a Carbon x Adidas Futurecraft 4D:

Hogy ez a cipő miért akkora szám? Korábban már szóltak róla a híradások (még a legnagyobb hírügynökségek is beszámoltak róla, annyira erősnek tartották a hírt), hogy

az Adidas létrehozott egy 3D nyomtatással készült talpú cipősziluettet, amit jövőre már tömeggyártani is szeretnének.

Ez a terv egy nagyobb ívű elképzelés része, aminek lényege, hogy szupergyorsan tudjanak reagálni a divat változásaira – lásd még a boltban, on the fly megtervezett és pár óra alatt megkapott Adidas pulóvereket, amikről itt írtunk. Szóval persze, hogy a Futurecraft 4D cipőn nagyon hamar elkezdett rugózni a szakma és a rajongók, hiszen perpillanat a Yeezy-k után talán ez a legforróbb tartalom, ami kijött a német gyártó kezei közül.

Ezért is különösen furcsa, hogy egy ismert és elismert szájt ilyen habkönnyen felüljön valaminek, és ne járjon utána, hogy honnan van ez az eddig nem látott szürke változat. És hogy a magyar sneakerheadek mit szólnak ahhoz, hogy egy honfitárs egy nem igazi Adidasszal bűvészkedte be magát a nemzetközi hírverésbe?

Nem örülnek.