keresés menü

Egy Gucci-modell a milánói divatbemutatón tiltakozott a márka legújabb ruhái ellen

"A mentális egészség nem divat" - írta a tenyerére.

Ayesha Tan-Jones azért filcezte fel a tenyerére az üzenetet, mert a Gucci új kollekciójában olyan darabok sorakoznak, amik a kényszerzubbonyokból és más, mentális betegekre jellemző uniformisokból merítettek ihletet, ami szerinte nem csak fantáziátlan, de sértő is.

“Mint olyasvalaki, aki megküzdött a saját lelki problémáival, és akinek a szeretteit is érintette a depresszió, a szorongás és a skizofrénia, fájdalmas és érzéketlen látnom, hogy egy olyan nagy divatház, mint a Gucci, egy röpke divatpillanatért képes használni ezt az utalást”

– írta ki az Instagramra.

Tan-Jones szóvá tette azt is, hogy mindennek tetejében egy szállítószalag-szerű kifutón haladtak végig a modellek, ami pedig a vágóhídra vitt marhákra emlékeztet.

A Gucci egyébként több képet is posztolt a divatshow-ról, megjegyezve, hogy ezeket az uniformisokat egyfajta statementként készítették el, és nem lesznek elérhetők az üzleteikben. Hozzátették: ezek a ruhák éppen azt kívánják üzenni, hogyan jelenik meg a hatalom a mindennapi életünkben a divaton keresztül, kiiktatva az önkifejezés szabadságát.

Tűz tartalom 🔥