keresés menü

Egy ausztrál bárból kitiltották a Nike Air Maxeket, mert az szerintük a drogdílerek cipője

A Newtown nevű városrészben található ugyanis az a Bank Hotel, ami hivatalosan is megtiltotta a belépést a légtalpas-pipás sneakerekben. A tulajdonosok indoka egyszerű, mint a fagolyó: kábítószerkereskedők hordanak ilyeneket!

Egy helyi fickó, Seb Aylmer számolt be a Herald Sunnak arról, hogy pár barátjával egy vacsorát követően gurítottak volna le pár italt a söntésben, de a beengedőember közölte vele: bocs, nem jöhetsz be, Air Max van rajtad. “Először azt hittem, szórakozik, hogy ez valami prank” – mondta a nem megfelelő sportcipőt viselő áldozat, de amikor ráeszmélt, hogy viccről szó sincs, frusztráltan hazament, és ráöntötte lelkét a bár Facebook-oldalára.

Az ember, akit eltessékeltek

A válasz, amit kapott, még annál is jóval megdöbbentőbb volt, mint a kidobó szimpla elutasítása, pedig az már önmagában is a szürrealitást karcolgatta:

“Tudjuk, hogy nehéz lehet ezt elfogadni, hiszen mindannyian szeretjük hordani a sportcipőinket a kényelmük miatt. Azonban ezeket a típusú lábbeliket többnyire általában olyanok viselik, akiket mi nem látunk szívesen. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy bandatagok, de legalábbis olyan fiatalok, akikről könnyű azt gondolni, hogy azok.”

Aztán jönnek a tulajtól a sziklaszilárd tények:

“Biztosíthatlak afelől, hogy minden egyes ember, akit elkaptunk a helyen drogárusítással vagy dobtunk ki verekedés miatt, ezeket a cipőket viselte.”

Aztán már csak azt üzenik Sebnek, hogy bármikor szívesen látott vendég náluk, de csak akkor, ha segít nekik ebben a projektben, a rossz emberek távol tartásában azzal, hogy nem ilyen cipőt húz fel, ha betér hozzájuk. Nekünk valami azt súgja, hogy Seb ezek után semmilyen cipőben sem kíván betérni hozzájuk. És mindenki más is jegyezze meg, ha ide fordulna be iszogatni, hogy felejtse el a Nike-t, még ha a világ egyik legnépszerűbb cipőjéről is van szó:

(via Details)