keresés menü

Ez a magyar srác elképzelte, milyen lenne, ha a Louis Vuitton kollaborálna az Adidasszal. Dizájncipője megőrjítette a sneakervilágot

URBNPLYR: – Miért éppen a Louis Vuittont vetted elő?

Kiss Csaba: – Ez egy népszerű minta a customerek körében. Rengetegen csináltak már hasonlót, de Booston még nem láttam. Az igazi lökést Sven barátom (Sneakersnbonsai) Air Max 1 LV custom munkája adta. Akkor gondolkodtam el az ötleten.

UP: – Mit tudhatunk a technikáról? Hogyan sikerült ilyen művi pontossággal, hiba nélkül elhelyezni a patternt a felületen?

KCs: – Ez egy nagyon jó kérdés, mivel több alkalommal akartam földhöz vágni a cipőt, eléggé macerás műveletről beszélünk. Nem fedném fel teljesen a technikai részét, de egy jó stencillel szépen meg lehet oldani.

UP: – Mennyi munkaórába fájt?

KCs: – Körülbelül három napot vett igénybe, eléggé pepecselős, és a két szín problematikáját is meg kellett oldani.

UP: – Beszéljünk a hype feltornyosulásáról! Mikor érezted a cipő körül meglibbenő első hullámokat, hogy ebből hamarosan nagy durranás lehet?

KCs: – Az első egy órában, amikor egy nagyobb site már a második képet rakta ki. Általában egy ismertebb trendoldal megosztása maximum száz-kétszáz új követőt hoz pár nap alatt. Most nagyjából percenként volt meg ez a szám, és a megosztások is csak gyűltek. A Hypebeast és Highsnobiety (a két legismertebb streetwearügyi oldal – a szerk.) posztját csak másnap reggel vettem észre. Nem kis meglepetés volt. Megnéztem az instát, és azt vettem észre, hogy

másfél nap alatt annyival nőtt a követők száma, mint amennyien összesen voltak az elmúlt lassan három évben.

Amikor pedig megláttam a fent említett oldalon a 70 ezres lájkszámot, nem kaptam szikrát! Félelmetes érzés volt. Álmomban sem sejtettem, hogy ez lesz ebből.

image1

UP: – A cipőért már vadul kínálgatják a pénzt is, ha jól láttam. Mi volt eddig a legmagasabb ajánlat? Eladhatod-e egyáltalán, vagy ez jogilag kissé szürke terep?

KCs: – 5000 dollár volt a legmagasabb összeg, de pontosan nem tudom, mert még nem értem a végére a kommenteknek. Nem adom el, pont az általad említett okból kifolyólag sem, illetve ezek után már érzelmi kötődésem van hozzá. Van egy nagyon szép plexikapszulám, abban fogom tartani :)

UP: – Egyébként mikor és miért gyújtottad be a Dent Kicks rakétáit? Nehogy valaki ne legyen képben.

KCs: – Lassan három éve foglalkozom vele, azt mondhatom, hogy a feleségemnek köszönhetően. Móni szerettette meg velem a cipőket. Rendeltem anno egy 2009-es Jordant, amiről két hordás után lepergett a midsole… Mondanom sem kell, egy kicsit elkeseredtem. Akkor kerestem rá, hogyan lehetne kijavítani, ezzel együtt pedig

megvilágosodtam, hogy hát hoppá, lehet a festékkel mást is csinálni.

Jake Danklefs videója volt az első, amit megnéztem, akkor döntöttem el, hogy megcsinálom életem első custom cipőjét. Az évek során feleségem is beszállt a festésbe, és kiegészültünk egy remek fotósal is Christian (Toucan’s Soleshots) személyében, akinek a munkája ugyanolyan fontos, mert a minőségi képeknek is köszönhető, hogy a nagyobb magazinok egyáltalán szóba állnak velünk.

UP: – Úgy tudom, egyébként fogtechnikus vagy, innen a Dent Kicks név is. Hogyan tudod a kettőt egymás mellett tolni, nem megy egyik a másik rovására?

KCs: – Hétvégente foglalkozom leginkább a festéssel, illetve sokszor munka után éjszaka… Lassan eljön az az idő, amikor választanom kell, és csak egyre koncentrálni. Szóval hamarosan itt a válaszút.

UP: – Úgy érzem, mintha fejben már választottál volna.

KCs: – Jól érzed ;)

Dent Kicks Custom a Facebookon erre, az Instagramon meg arra.

Tűz tartalom 🔥