keresés menü

A természet és a nő kettős viszonya a DAIGE diplomakollekciójában

Tóth Melinda és Dudás Ildikó, azaz a DAIGE tervezői őszi/téli kollekciójukban igazán erőteljes látványt és hangulatot voltak képesek megragadni: diplomaprojektjük, a HIKE! a felfedező, tettre kész és állandóan a természetet járó nők karakánságát vegyíti a leheletfinom megoldásokkal.

Hegymászás, túrázás: csak két közismert példa arra, ami szabadidős sportként az eszünkbe juthat, de a lényeg nem is ez, hanem az, amit ezekkel átélünk, és ez részben az önismereti tréning, az ember és a természet közti viszonyok átértelmezése és felfedezése. A sportoló nő kettőssége, az erős, akadályokat nem ismerő attitűd és a lágyabb, teljes mértékben feminin oldal közti átmenetek és határok jelentették a fő inspirációt a kollekcióhoz. Ez pedig leginkább a ruhák színeiben, mintáiban köszön vissza: sötétből a világosba, geometrikusból az organikusba váltanak.

A DAIGE tehát egy átmeneti, kettős állapotot álmodott meg egy átmeneti évszakra komponált lookbookkal, amit Hencz Péter fotózott, a stylist pedig Nyíri Dávid volt.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥