keresés menü

Ha ezt a Converse cipőt megveszed, akkor igazából kettőt veszel meg

Haladjunk vissza az időben: szóval több mint két évvel ezelőtt, amikor hivatalosan még el sem kezdett dolgozni a Converse-szel, a Kínában született, de már Londonban uralkodó tervező, Feng Chen Wang kért egy pár Chuck 70-et a márkától, hogy kiegészítse vele SS19 kollekciójának bemutatóját a New York-i divathéten.

Aztán ahogy hozzányúlt, attól mindenkinek leesett az álla.

Így nyúlt hozzá:

A kapott harminc pár cipőt szétkapta, aztán gondosan újra összerakta azokat, nyilván kevesebb pár lett belőlük végül, de az előző kép mutatja is, miért. Később Wang tovább gyúrta a koncepciót, és a Sanghaiban tartott bemutatóján már újabb iterációkat vonultatott fel:

És ekkora már egyértelművé vált, hogy a Converse kreatívjainak is leesett az álla, és bejelentkeztek, hogy ezzel tényleg lehetne kezdeni valamit.

Elkezdtek közösen gondolkodni azon, hogyan formalizálják a koncepciót, hordható, valós cipőkké, hogy aztán az elkövetkező évben számos lábra illeszkedési és színügyi feltárást követően után leüssék a végső tervet, amiben közös nevezőre emelkedik Wang dekonstrukciós etosza és a klasszikus Converse sziluett.

A Chuck 70 2-in-1 arról szól, hogy tiszteletben tartsuk az ikont, de bátran megtörve a szerkezetet.

A kettőazegyben cipő persze nem szedhető ketté, cserébe úgy néz ki, mintha ezt mégiscsak meg lehetne tenni. Az biztos, hogy ennyire izgalmas remix nem készült még a jó öreg Chuckyból.

Október huszadikán érkezik, szemek nyitva legyenek!

Tűz tartalom 🔥