keresés menü

Plasztik nosztalgia a fesztiválszezonra: Cassette Playa x JuJu szandálok

Álmomban nem gondoltam volna, hogy az oviban előszeretettel és büszkén viselt csillámos gumiszandálom és különböző variációi újra visszatérnek majd a köztudatba. De nincs új a nap alatt, az 1986 óta ilyesmiket gyártó, legendás brit JuJu most a Cassette Playa színes, vidám, giccses printeket imádó tervezőjével, Carri Mundennel kollaborált.

És az ovival tulajdonképpen mindent el is mondtam. A csillámok és a rágógumiszínek megmaradtak, itt-ott szívecskékkel és egyéb, meglehetősen elcsöppenős dizájnnal riogatnak a kilencvenes évekből visszamaradt formákkal. A kollabhoz készült fotósorozat azonban tökéletes telitalálat, butácskának tűnő (vagy nem csak tűnő?) pin-up lányokkal, műcicikkel és tetoválásokkal, szóval kizárt, hogy senkinek ne jusson eszébe a fröccsöntött műanyag játékrengeteg pár évtizeddel ezelőttről.

A közös kollekció kapcsán Munden elmondta, hogy imádja a gumi illatát (!), és tulajdonképpen a gyerekkorára emlékeztetik a JuJu lábbelijei, amikből ő is több pár tulajdonosa. Úgyhogy nem én vagyok az egyetlen – már az emlékeket tekintve.


És akkor nézzük a hozzáférhetőséget: ordító pink és ordító kék színben lesz kapható a gumicsoda, ráadásul mindkettő glitterektől szikrázik, ha a szívecskés és piramisos minta önmagában nem volna elég. Pontos lelőhelyekről egyelőre nincsenek információk, a klasszikus JuJu szandálok azonban beszerezhetőek a Topshoptól, az Office Shoestól, meg például az American Appareltől is, átlagosan 20 fontért. Rita Orának és Azealia Banksnek már van!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥