keresés menü

Jön a kulcsra zárható biciklis csomagtartó

Bicikli csomagtartó: klasszikus tartozék, nincs is benne semmi különleges. Egy hollandos első csomagtartóval mondjuk már jobban megnéznek az utcán, és ha még valamilyen elegáns borosládát is ráerősítettél, akkor már igazán májer bringás vagy ma Budapesten. Persze a sörösrekesz sem rossz, a fonott kosár pedig a népisikkben utazók között igazán kóser. Aztán kitalálták még a csomagtartóra fel- és lecsatolható táskákat is, amiket magaddal tudsz vinni, de mégsem kell, hogy útközben a válladon lógjon. Na ezeknél sokkal különlegesebb, amit most mutatunk.

Boston, USA. Az amcsiknál is egyre többen járnak bringával és ez meglátszik a témába vágó innováció fejlődésén is. Kathryn Carlson például amíg Londonban lakott kitalálta, hogy milyen praktikus lenne egy kis autós jelleget vinni a bringás cuccszállításba. Így kitalálta a zárható bicikli csomagtartót, amihez összeverbuvált egy csapatot, megcsináltak egy prototípust és talán össze is fog jönni a gyártás elindításához kellő pénzmag a Kickstarteren.

A dobozt Buca Bootnak (utóbbi szó a trunk angol megfelelője) keresztelték el. Amit a Buca Boot tud, azt pedig nem tudja a legelegánsabb faláda sem – bár a találmány oldalai műanyagból vannak, szóval egy jópont azért marad a faládánál. A Buca Boot ugyanis bármilyen hátsó csomagtartóra felszerelhető, vízálló, és attól függően, hogy mennyi cuccot akarunk cipelni, nyitva és zárva is tartható. Persze ha kilógnak a hosszú bagettek és virágcsokrok a szerkezetből, akkor sem kell a tolvajbiztos szakadt gumipókot keresni a spájzban, a doboz beépített gumipántokkal rendelkezik. Ja igen, és még szép is.

Az újfajta bringás szállító megoldásra nem kell tehát sokáig várni, ha összejön a a bostoni és new york-i csapat által gyűjtött pénz. Ha nagyon szeretnénk egy ilyen csomagtartót, akkor a műanyagfedelű változatért 145 dollárt kell pár napon belül adományozni, a faborításúért pedig legalább 195 zöld papírt.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥