keresés menü

Black Friday: a nap, amikor megrohamozzák az üzleteket a megvadult hordák

blackfriday1

Ha azt hiszed, hogy mindent láttál a legutóbbi háundem kollaboráció megjelenésekor, ami kimeríti a fosztogatás fogalmát, akkor nagyon tévedsz. Van ugyanis egy másik ünnep, amit szintén kezdünk átvenni a tengerentúlról, mert nekünk nem elég a bronz-, az ezüst- és az aranyvasárnap a karácsonyi bevásárlásra.

A neve: Fekete Péntek.

Rendszerint a hálaadást követő pénteket jelenti és már közel ötven éve nevezik Black Friday-nek. Ez a karácsonyi bevásárlás kezdete az USA-ban, ahol annyira komolyan veszik ezt, hogy az üzletek már hajnalban nyitnak – némelyik már az éjféli nyitás túlzásába esve -, hogy beengedjék az ajtó előtt tolongó zombikat, akik egymást taposva harcolnak a megkívánt cuccokért, ezzel nemegyszer súlyos sérüléseket okozva.

Volt, aki lövöldözéssel fenyegetett más vásárlókat, miután azok szóvá tették, hogy beállt a sor közepére, de történt már késelés és paprikasprével fújkálás is. Ez az összeállítás kiválóan érzékelteti a hangulatot, amit mindenkinek érdekes elkerülnie:

Na de hogy mennyivel biztonságosabb kényelmesebb a vásárlást otthonról intézni és a zsíros akciókat is kihasználva rendelgetni, azt az alábbi pár oldal bizonyítja, amit mi is bogarászunk:

Szavak: Farkas Dóra Lilla / JUDAS

Tűz tartalom 🔥