keresés menü

Azt hitte, nagy bizniszt csinál a menő pulóverével, de a vevő nagy pengével érkezett

Ma már elég nagyot mennek azok az online piacterek, ahol az emberek nem kereskedőktől, hanem más emberektől vesznek ilyen-olyan göncöket, gondoljunk csak az eBayre, a legmenőbb hazai cipőárus Facebook-csoportra vagy a Sznob raktárra. Ez a határainkon túl sincs másképp, ma már egyes használtsneaker oldalak is tudnak például olyan iszonyúan profin kinézni, mint akár egy magasra pozicionált márka webshopja.

Az adásvételnek ez a fajtája, és az elterjedtsége azonban gyakran a gyanútlanság ábrándjába sodorják az embert, mint azt a kanadait, aki egy elég COOLnak számító cápás BAPE kapucnist bocsátott áruba – csak éppen a vevője a 200 ezer forintnak megfelelő összeg helyett egy macsétával érkezett.

A tizenhét éves pengevillantót ugyan elkapták, és a közelünkből ugyan nem hallottunk még ilyen sztoriról, de azért annak fényében, hogy már itthon is sokan árulnak hatszámjegyű dolgokat, jobb óvatosnak lenni. Vagy mondjuk haverral érkezni az átadási-átvételi pontra. És megtartani a tisztes távolságot, ha a másik ember egy indokolatlanul túlméretezett kabátban érkezik!

(via)