keresés menü

Az ember, aki nem volt elég jó a művészvilágnak és a divatvilágnak, ezért összekötötte a kettőt

Daniel Palillo kihullott a gimiből, a művészsuliból és a divatiskolából is, mintha a trendiség született antitézise lett volna. Aztán a Helsinkiben élő alkotó mégiscsak nekiállt ruhákat tervezni. De, hogy a tradíció ne essen szét: hat éve csinált utoljára egy kifutós show-t, és azóta sem ismételte ezt meg, mert mindig is fázott tőle. Cserébe nem kötik gúzsba bigott elvárások a fashion world felől, így úgy bontakozhat kifelé, ahogy akar. Az eredmény: volt, hogy még a Hercules & Love Affairaz ő ruhájában parádézott, plusz az egyik legmenőbb k-pop lánycsapat is (arrafelé Palillo eléggé megy).

De emberünk nem állt itt meg: tavaly karácsony tájékán festegetni kezdett absztrakt alakokat, hogy aztán úgy döntsön, ezekből a festményekből készíti el új kollekcióját. És így tett.

Érdemes a szavait is megfontolni, ilyeneket mondott a Cool Huntingnak:

“Sosem érdekeltek az anyagok. A legegyszerűbb anyagokat szeretem. Azt, hogy fogom ezeket az alap dolgokat, és kihozok belőlük valami szépet. Egy csodálatos textilből alkotni valami egyszerűt – az nem túl nagy kihívás (…) Ha valaki felveszi a ruhámat, akkor az beszélgetésre hív, az emberek beszélni akarnak róla. Szerintem ez a szép benne.”

Palillo blogja erre van.

Tűz tartalom 🔥