keresés menü

Az Adidas új szintre emeli a műanyagszennyezés elleni küzdelmet

Háromcsíkosék idén harmadjára csatlakoznak a június 8. és június 16. között zajló Run for the Oceans kezdeményezéshez, amiben a futók minden – a mozgalom keretein belül – lefutott kilométer után egy dollárral támogatják a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean School Programot. A tavalyi évben összesen 1 millió dollárt gyűjtöttek az Adidas futói, így megközelítőleg 100 ezer műanyagszennyezett övezetben élő fiatal edukációját támogatták. Idén másfélmillió dollár összegyűjtése a végső cél.

A márka nem most kezdte a műanyagszennyezés felszámolása melletti harcot. Az első óceáni hulladékból készült termékek – amik páronként kábé 11 darab újrahasznosított műanyagpalackot tartalmaztak – 2016-ban kerültek a boltokba, de azóta több mint 6 millió párt gyártottak belőlük.

Hosszú távú céljaik között szerepel, hogy 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliésztert használjanak termékeikhez,

ennek érdekében az idei évben már 11 millió pár cipőt fognak óceáni hulladékból készíteni.

A Parley for the Oceans mozgalom indulásával egy időben az újrahasznosított műanyagból készült Alphabounce+ Parley modell (lásd itt feljebb), illetve több új sportruházat is érkezik az üzletekbe a 2024-es célkitűzés jegyében.

További információ a kezdeményezésről itt, illetve a #RunForTheOceans instagramos hashtag alatt. Az Óceánok Világnapján, június 8-án megrendezésre kerülő budapesti közösségi futásra az Adidas Runners Budapest Facebook-csoportban lehet jelentkezni, de a kilométer- és dollárgyűjtő akcióhoz június 16-ig bárki csatlakozhat a Runtastic applikáción keresztül.

Tűz tartalom 🔥