keresés menü

Ahol Oroszországnál is durvább büszkének lenni: a dél-afrikai szivárványlányok

A februárban csajos hónapot tartó Dazed-en jelent meg egy interjú Julie Gunther német származású fotóssal, aki a Dél-Afrikában élő meleg nőkről készített egy szociografikus indíttatású, de nem szájbarágós, valamit csak azért is üzenni akaró fotósorozatot. Az interjúból kiderül, hogy az utóbbi években ugyan javult a dél-afrikai városokban élő melegek helyzete, de akik vállalják az identitásukat, azoknak továbbra is meghurcoltatásokkal, erőszakkal, rosszabb esetben halállal kell számolniuk.

Gunther képeiben az a jó, hogy ugyan technikailag esztétizálja a dolgot, a lányok is tök mutatós, divatos ruhákban, sokszor katalógusba illő pózokban vannak, de magukhoz az emberekhez nem nyúlt hozzá, nem szelektálta őket, nem volt semmi “repül a kismadár”, egyszerűen hagyta, hogy olyanok legyenek, amilyenek. És hát na, jó, hogy ilyen sokfélék!

Ezek a fokvárosi leszbikusok Gunther elmondása szerint bár folyamatos rettegésben élnek, mégsem hajlandóak feladni identitásukat – a legtöbb kép például egy helyi leszbikus szépségversenyen készült. Ami pedig nem ott, az az adott rainbow girl otthonában, többen ugyanis hamar megnyíltak a fiatal, világlátott fotósnak, aki brazil faveláktól indonéz nyomortelepekig rengeteg helyen járt már.

1063537

Forrás: Dazed

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥