keresés menü

Ennyire kényelmes sportcipő még sosem létezett?

Amikor csak tehettük eddig, mindig szóvá tettük az Adidas Ultra Boost kivételességét, amit mindenekelőtt a – sokak által csak viccesen hungarocelltalpnak hívott – Boost hozott magával: ebben a lépőben járni olyan, mintha az ember folyamatosan valami puha szőnyegen, vagy rekortánon, vagy felhők tetején járna. Ahogy egy ismerős fogalmazott: az Ultra Boost után minden más sportcipő fapadosnak tűnik.

És igen, itt a folytatás. Az új Ultra Boost 19-et több ezer futó visszajelzése alapján tervezték annak érdekében, hogy megalkothassák minden idők legjobban reagáló, teljesítményorientált cipőjét. A három éves fejlesztési folyamat során új tesztelési- és gyártási módszereket is alkalmaztak a tervezők, míg végül eljutottak a – 2015-ben bemutatott, 17 részből álló első Ultraboost nyomán, a – mindösszesen négy fő elemre egyszerűsített sziluettig.

Az Ultra Boost 19 modellben a következő újításokkal találkozhatunk:

  • A forradalmi Boost párnázat energiatároló kapszulái visszajuttatják a futás közben leadott energiát, így minden lépéssel gyorsabbak és hatékonyabbak lehetünk. Különösen igaz ez az Ultra Boost 19-re, aminek középtalprészében 20 százalékkal több Boost található, mint az első modellében.
  • A talprész rugalmasságát, illetve a lábfej gördülékenységét segítő vadonatúj Torsion Spring technológiának köszönhetően a cipő minden egyes talajérintéssel észrevétlenül segíti a energiavisszaadást, egyaránt javítva ezzel a futó sebességén és tempóján is.
  • A tökéletes tartásért a külső részen elhelyezett 3D Heel Frame saroktámasz felel, ami – a 3D nyomtatott technológiájának köszönhetően – légies, mégis támogató alkotóelemét képzi a futócipőnek.
  • A zokniszerű Primeknit 360 felsőrész tökéletesen körbeöleli a lábfejet, amellyel a biztos tartás mellett maximális kényelmet is kölcsönöz viselőinek.

A vadonatúj futócipőket egy kerekasztal-beszélgetésekkel egybekötött premier-eseményen mutatták be Budapesten, erről is itt egy videó – akit pedig meggyőzött a cipő, az már fel is próbálhatja azt (legalábbis a Laser Red változatot) a budapesti adidas üzletekben, illetve a márka kiemelt partnereinél.