Crime x Punishment, azaz – Dosztojevszkij regénye után – Bűn és bűnhődés a neve annak az új orosz márkának, ami valahol a divat, a zene és a művészet kereszteződésében akar helyet foglalni.

Alapítói, Mikael Szidorov és Leonyid Vilne odáig mentek, hogy nem csak az országukban jól ismert szimbólumokat vitték fel a ruhákra, de a késztermékeket részben oroszországi fogvatartottak készítik el állami büntetésvégrehajtási intézetek falai között, Izsevszkben és a Leningrádi területen. Hogy ez egyébként mennyire marketingfogás, és mennyire van tényleg így, azt nem tudjuk – lehet, hogy csak pár gombot varrnak fel, de lehet, hogy a egész szajrét ők szabják össze.

  

Ez az első kollekció egyébként a Цел и Невредим, vagyis nagyjából épségben, egészségben munakcímet kapta, ami egyben utal a duó zenei… duójára is. Mert olyanjuk is van 2009 óta. Hiába, ha valaki nem bír a kreatív vérével!

 
 

Mindenesetre a véres fejszét meg a Dosztojevszkij-idézeteket nagyon adjuk, aki meg még nálunk is jobban, az itt kezdheti a shoppingot!

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)