keresés menü

A New York-i rendőrök feloszlattak egy hájpolt cipőért sorban álló tömeget

Jeff Staple eredetileg 2005-ben kreálta meg a galambos Nike-t abból kiindulva, hogy ami Londonnak a Temze, mint szimbólum, az New Yorknak a galamb. Így nézett ki, és azonnal a csodájára jártak a sneakerheadek. Sőt, még annál jobban is, a cipő boltba (vagyis a Jeff által tulajdonolt Reed Space-be) kerülésekor ugyanis bunyó alakult ki a várakozók között.

Azóta is úgy emlegetik a modellt, mint ami elsőként irányította a mainstream figyelmét a sportcipő-kultuszra, arra, hogy vannak, akik elég messze elmennek, hogy szert tegyenek valamelyik ritka darabra.

Nemrég napvilágra került, hogy itt a Pigeon-lépő folytatása:

Amiért pedig az Orchard Street-i Extra Butternél ugyanúgy tumultus alakult ki, mint tizenkét éve – úgy, hogy a hivatalos megjelenés csak holnap lesz, szóval elég magas hőfokon izzott az elszántság. Akkora kempelés lett, hogy az NYPD egyenruhásai jobbnak látták, ha berekesztik a spontán utcai gyűlést.

sneakernews.com

NYPD cops just shut down the massive camp-out for the Black Pigeon Dunks. 2005 all over again!

De még ez sem akadályozta meg a legelvetemültebbeket, hogy a Lower East Side más-más pontjain továbbra is felsorakozzanak. Ahogy a Sneakernews.com fogalmaz, a holnapi release igazi pokol lesz, és ki tudja, megismétlődik-e az a zűrzavar, mint bő egy évtizede.

Egyetlen cipőért.