A MOME hallgatója az idei félévében a bőregerek anatómiájából kiindulva tervezett egy három darabból álló táskakollekciót.

Király Balázs így foglalta össze a táskáinak a megszületését: “A  feladat egy háromdarabos tárgycsalád elkészítése volt, egy választott állatra koncentrálva. A denevér szárnyának mozgását, alvó és repülő helyzetét tanulmányozva született meg a kollekció.  Célom volt a denevér titokzatos atmoszféráját megtartani, sejtető, érdeklődést és figyelmet felkeltő táskákat készíteni. ”  

“A tervek közt szerepelt, hogy a marhabőr a lehető legkevésbé legyen szétszabva, valamint a táska minimális varrással legyen összeállítva. A megmintázott fémpálcák a denevér csontozatát imitálják, a porcos szerkezetére ügyelve.  A bronzpálcák a táska mozgását meghatározzák és szerepet játszanak a méret-és alakváltásában. A tárgyak elején a felületbe égetett csíkok, amik a mozgáskor helyenként karakteresen fénylenek, helyenként pedig eltűnnek, a fémekkel jól működnek együtt. Ez a választott állat fülének belsejére reflektál.”

(via Designisso)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)