keresés menü

350 sapkám van, a legtöbbet sosem hordtam

A Highsnobiety eljutott egy olyan berlini csávó lakásába, akinek már-már életformája a Supreme brand darabjainak beszerzése. Ő Samuil Tatchev, aki videózásból él (illetve abban a Voo Store-ban dolgozik, ahonnan egy csomó ruháját beszerzi) és számításai szerint idén van tíz éve, hogy ráállt a streetwear-gyűjtésre, eleinte csak sapkákkal kezdve, mert másra nem volt pénze. Így ebből már 350 darab van neki – a legtöbb pedig soha nem volt a fején.

A kedvenc darabjai között említ egy sapkát a 2008-as tavaszi-nyári szezonból, amit a Supreme-főni James Jebbia szignózott, ő ugyanis nem szokott ilyet csinálni. Tény, márkaalapítók nem nagyon írogatnak alá. Meg ez a rózsás szaténdzseki, mert egyébként a dzsekik a gyenge pontjai:

Tatchev egyébként típus és szín szerint rendezi a gardróbját (micsoda pro tipp!), van neki egy külön szekrénye a ritka daraboknak, meg még egy másik a sapkáknak, egy állvány a pólóknak, az alagsorban pedig hét bazinagy szemetes zsák van tele olyan ruhákkal, amiket már nem hord. “Talán csinálok egy garázsvásárt hamarosan” – mondta a lapnak.

És hogyan viseli gondját a sok göncnek?

“Kézzel mosom az összes Supreme-cuccomat és a régi dolgokat is, amiken print van. Ruhatisztítóhoz akkor megyek, ha véletlenül bemocskolom valamelyik dzsekit, a cipőimhez pedig Jason Markk tisztítót használok. De senkiben nem bíznék meg, hogy kimossa a ruháimat.”

Hát így.

A gyűjtőszenvedély őrületes titkát is elárulta egyébként: az eBay-t túrja, mint állat. Vagyis nem ragaszkodik a zsírúj bolti sztaffokhoz. És sosem vásárolt többért, mint amennyi az eredeti ár volt, csak egy alkalommal, amikor nagyon felbaszta magát, mert nem jutott hozzá egy pulóverhez 2013-ban Londonban. Amúgy Berlinben a Supreme webshop előtt a Firmamentnél vásárolt, a Paul’s Boutique és a Superconscious Berlinben szokott még találni hordott cuccokat,

de mostanában már akkora hype lett a márka körül, hogy pikpakk elkapkodják őket.

További képeken Tatchev élettere:

(via Highsnobiety)

Tűz tartalom 🔥