keresés menü

A Nike szerint ilyen repülőkön kéne utazniuk az atlétáknak

Kicsit elhajlunk önnönmagunktól, mert a sport nem a szakterületünk, de most dizájnról van szó, és nem is akármilyenről. Amit most mutatni fogunk, abban állítólag nem a luxusfaktor a lényeg, hanem az, hogy segítsen az atlétáknak (különös tekintettel a kosárlabdázókra, mert főként rájuk lett szabva) jobban teljesíteniük, miután megérkeztek oda, ahova elindultak. Egyes kutatások szerint ugyanis

azok a sportolók, akik háromnál több időzónán át utaznak egy versenyre, 60 százalék eséllyel veszíteni fognak.

A Nike a repülőgépbelső-tervezésben vérprofi Teague-gel közösen találta ki, mi lehet a legjobb a testük korlátait folyamatosan próbára tévő sportolóknak.

Az elképzelés szerint külön terek lennének az alvásra, étkezésre, szocializálódásra (hiszen egy győzelmet valahol meg kell ünnepelni, ez a helyszín az ülések alatt kapna helyet, ahol normál esetben a csomagok szoktak utazni), és a regenerálódásra is, amit kívül esne a gép belsejének fő közlekedési útvonalain.

De a csúcstechnológia is körbeszőné az enteriőrt: ruházaton hordható kis szenzorok bárhonnan továbbítják a játékos aktuális fiziológiai tulajdonságait egy szerverre, ami alapján az edző dönthet, hogy X kapjon egy kis félhomályt a relaxhoz, Y meg egy vitaminturmixot.

(via Wired)