keresés menü

Készíts modern tetőt polikarbonát-lemezből!

A polikarbonát-lemez népszerű tetőfedő anyaggá vált napjainkban, amelyet elsősorban teraszok, verandák, kerti építmények, kocsibeállók építése során alkalmazhatsz. Ez a sokoldalú anyag hidegen is jól hajlítható, kis súllyal rendelkezik, és rendkívül strapabíró, ami rugalmas szerkezetek kialakítását teszi lehetővé.

Miért érdemes polikarbonátból készíteni a kerti építmény tetejét?

A Káplár fatelepen kapható polikarbonát-lemezek a nagy teherbírásuknak köszönhetően jól ellenállnak az időjárási tényezőknek, nem roskadnak össze akár nagy mennyiségű hó hatására sem. Fényáteresztő képességük révén világos, napfényes teret hozhatsz velük létre, ugyanakkor egyszerűen telepítheted őket, hiszen viszonylag könnyű súllyal rendelkeznek. 

Különböző színárnyalatok, eltérő tulajdonságok

A különböző színárnyalatokban elérhető lemezek eltérő fényáteresztő képességük révén jól alkalmazkodnak a beépítés céljához és körülményeihez. Ha a napfényt be szeretnéd engedni a kerti építményedbe, akkor a víztiszta, az antracit vagy az ezüst polikarbonát-lemezt használd. A bronz, és opál színű termékek kevesebb napfényt engednek át, így elsősorban akkor alkalmazd őket, ha árnyékosabb teret szeretnél létrehozni. 

A Káplár fatelep a polikarbonát-lemezeken kívül sokféle fa- és egyéb építőanyag forgalmazásával foglalkozik. Találhatsz náluk fenyő fűrészárukat, gyalult termékeket, tetőfedő anyagokat, lap-lemez termékeket, és szinte mindent, amire egy építési vagy barkácsolási projekthez szükséged lehet. A telephelyeiken vagy a webáruházukban megrendelt termékekhez országos házhozszállítást is biztosítanak.

Mire használhatod a polikarbonát-lemezt és a tömör polikarbonátot?

Az üregkamrás polikarbonát-lemez elsősorban teraszok, folyosók, előtetők, verandák, autóbeállók, kerti pagodák és pavilonok tetőfedésére ideális. A termékeket ugyanakkor medence lefedésénél, télikertek építésénél is használhatod. 

A tömör polikarbonátot pedig inkább ipari felhasználásra érdemes alkalmazni. Alkalmas például fogácsológépek biztonsági üvegének kialakításához, ipari létesítmények biztonsági üvegezéséhez. 

A telepítés előtt azonban alaposan meg kell ismerni a kiválasztott termék típusának tulajdonságait, beleértve a teherbírást, a fényáteresztést és a szükséges alátámasztás mértékét. A megfelelő vastagságú lemezek szakszerűen beszerelve vízzáró tulajdonságot biztosítanak. Beépítésükhöz a megfelelő szerelési tartozékokat és alkatrészeket alkalmazd. Az anyag szállítása és tárolása különös odafigyelést igényel, hiszen a nyitott térben hagyott, még összeszereletlen állapotban lévő termékek könnyen károsodhatnak az időjárási tényezők hatására. Ezért a felhasználás előtt zárt térben, és megfelelő pozícióban célszerű elhelyezni őket. 

A polikarbonát-lemezeket tehát sok területen alkalmazhatod, azok sokoldalúsága és praktikussága révén. 

(Szponzorált tartalom)