Lesz ma ez az Ősparty a Dürer Kertben, ami annyit tesz, hogy néhányan megpróbálják a régi nagy nevekkel a régi nagy hangulatokat 2014 Budapestjén egy este erejéig feltámasztani. Azokat, amikor még minden mindegy volt, illetve minden őrjítően új volt: a tánc, a fények, a barlang méretűre nyílt pupillák, meg ezek a furcsa, spirálszerűen csavaró zenék. Frankhegy, X-Lab, Katlan, FMK! Na, ennek az időszaknak szól ez a mai buli, aminek örömére egy lelkes ember még egy videómontázst is készített a korabeli flyerekből.

Ám mielőtt jönne a videó, jöjjenek screenshotok a kedvenc darabjainkról. Például minden idők legcukibb helyesírási hibáival, hip-happ!

Your house is min!

Figyeljük meg, amint a primitív ábrázolástechnikába beszüremkedik a tér Escher-i értelemben vett szétzilálása:

Amikor az acid house és a goa szimbólumai kéz-a-kézben jártak:

Csavarodik, pödörödik, bongyorodik minden, még a természet is:

És persze idővel megjelentek az ilyen-olyan vidám, nem evilági alakok is:

Mondom, nem evilágiak:

ACID HÁZ!

Az egymással szinte harcoló, szemkilövető színek, meg a rusnya 3D fénykora. Érdekes, hogy az elmúlt években pont ez a típusú vizuál tért vissza nagy erőkkel, de már ironikus felhangokkal természetesen:

Nevek, akik még így, közel húsz év elteltével is a pult mögött állnak:

Miért is ne hagyjunk meg egy csomó fehér teret a szórólapon, és miért is rakjuk tele infókkal? Hiszen mindent szabad!

Hát így ment ez. Minden poént nem akartunk lelőni, ahhoz a videót tessék megnézni, vannak még ott szórakoztató darabok. Az élmény a zenével teljes, fejhallgatót fel: