keresés menü

Álomba illő Duna-partot rendeztek be a Lánchídnál, ahol még két hétig lehet felüdülni, szórakozni, víztömeget nézni

valyo01

Miközben a Sziget magáévá tette a figyelmünket egy héten keresztül, átsiklottunk egy programszéria felett, ami már zajlik egy ideje, de szerencsére a kétharmada még csak most kezdődik: a VaLyo, város és a folyó csoport azért jött létre, hogy közelebb hozza a budapestieket a Dunához, és hogy ez a fajsúlyos misszió testet is öltsön, augusztus 25-ig berendeztek egy “ideális Duna-partot” a Lánchíd pesti hídfőjénél.

Azt írják amúgy magukról:

Szeretnénk felülírni azt az képet, ami jelenleg a budapesti Duna-parton látható. Szeretnénk, ha az emberek tudnák használni a Dunát. Ha a Duna-part egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez, ha az itt élők magukénak éreznék városukat és folyójukat, ha rákerülne az itt élők mentális térképére a Duna.

Habár ezt az igényt már sokan megfogalmazták, de vagy nem vették figyelembe az autóval munkába járók érdekeit, vagy nagyon költséges terveket eszeltek ki a probléma megoldására (pl: autóforgalom víz alá terelése). Hisszük, hogy a munkába járók érdekeit szem előtt tartva, olcsó eszközökkel létrehozható jobb kapcsolat a Dunával. Miért ne lehetne kis forgalmú időszakokban (pl: nyári hétvégéken, ünnepnapokon) rendszeresen megnyitni a rakpartot a városban élők előtt?

És így néz ki most a fent említett helyszín, a fotók a Facebookról származnak:

valyo04

valyo03

valyo02

De hogy pontosan mi, merre, ahhoz itt a teljes programot lefedő Facebook-eseményoldal, benne dj és gitár live acttel, mozizással, kerékpár gyorsszervizzel, PASO Soundsystemmel, később deephouse-zal, kávéval, viceházmesterrel, padokkal, petanque-kal. Természetközeli bulika a város közepén, van ennél jobb, ha messzebbre épp nincs időd kimozdulni? Ugyehogyugye.