jayshells_mar31-3383

Jay Shells-től írtunk már korábban: ő az a művész, aki mindenféle reppszámokból helyez el idézeteket azokon a helyeken, amikről az adott idézet szól. Ezt például a népszerű manhattani nightclub, az S.O.B.’s elé:

“Mikor a Black Album kijött, majd’ elájultam
Teltház lett az S.O.B.’s-bulink, csak bámultam” (Kanye West)

Ebben a sorban Yeezy egyébként pont arról reppel, milyen volt 2003-ban, amikor mentora, az éppen nyolcadik nagylemezénél tartó szupersztár, Jay-Z szerinte igyekezett őt a rivaldafényen kívül tartani, holott már tömegek rajongtak érte. Aztán a sértődöttségből köszönet lett, mert így még jobban akart bizonyítani, most meg tessék, nézzük meg, hol tart.

Ezért is ilyen remekbeszabott Shells akciója, hiszen a táblái nem csak úgy ott vannak utcai dekorként, hanem gondolatokat is ébresztenek, kiragadnak egy-egy szeletet a hiphop dicső múltjából.


Az ötlet tehát még mindig bámulatosan kreatív, ugyanakkor továbbra is illegális, hiszen Shells nem kér külön engedélyt a helyi muftiktól, hogy felcsavarozhassa a tábláit. Nemrég amúgy Los Angelesbe is betette a lábát, hogy a nyugati partiak se maradjanak hiphop-irányjelzők nélkül:

Most pedig ismét visszatért a nagy New Yorkba, a nemhivatalos repp-fővárosba, és tovább csavarozott. És egyre híresebb: megesik, hogy kikiabálnak neki kocsiból, vagy fényképezik, nemrég a harcos-ironikus szövegeiről ismert Q-Unique még egy saját fotót is készített az ő szájából kivett idézet alatt.

Tessék, még fotók a megnyerő installációkról:

jayshells_mar31-3422_lead-2
jayshells_mar31-3377

(via)