Már megint van képünk ahhoz, hogy képbe helyezzünk bárkit, aki ezt még nem tette meg magával, vagyis nem döntött arról, hol zúdítsa magába a viszkivel lekísért fokozott hangerőt ezen a víkenden. Amolyan nyárkapuzárási pánik van, úgyhogy elég sok minden lesz, nem is hadoválunk tovább, jöjjenek a progik!

PÉNTEK: Budapest Bass Music délután @ Akvárium Klub terasz
Ezzel mindent el is mondtunk: még nappali fénynél folyó matinézás lesz, délután négytől este tízig, Aafroval és Diziekkel meg sok öblögetős fanki basszussal.

PÉNTEK: Bonobo afterparty @ Dürer Kert
Rossz hírünk van azoknak, akik a pihepuhán kipárnázott hangulatokkal 1999 óta házaló angol élőzésére lettek volna kíváncsiak a Millenárison, de ez csak most jutott eszükbe: az az esemény sajnos már sold out. Lesz viszont egy utóbuli a város túlsó végén, ahova még be lehet férni, itt Simon “Bonobo” Green kétórás dj-szettet is letol.

PÉNTEK: Monkey6 Special, úgy is mint Bergi Birthday Bash @ Kolor
Ugye, hogy mindenki ismeri az örökké fiatal, gyermeki mosolyú, túláradó szeretettel és jó zenei ízléssel teljes Bergit? Na, hát ő a Kolorban üli meg, hogy megint beljebb van egy évvel, és lesz mellette SILF live, meg egyéb tehetséges lemezpörgettyűzők, tessék menni, nagyon szakemberi buli lesz, ott lesz a fél budapesti SZCÉNA!

PÉNTEK: Jazzaj extra, azaz Pamelia Kurstin, Halmos András, Pándi Balázs + Tigrics @ MüSzi
Aki kicsit többen gondolkodik, mint az önfeledt megyolózása az éjszakának, annak nyílegyenesen a Blahára kell haladnia. Az amerikai Pamelia Kurstin egyike a világ nem túl nagyszámú elismert teremin-művészeinek, vagyis azt a földöntúli hangokat eregető hangszert szólaltatja meg toronymagas szinten, aminek jellegzetessége, hogy nem kell kézzel hozzáérni. Aztán jönnek a hazai világsztárok a házi készítésű elektronikával. Impró is várható!

PÉNTEK: Nightdrive @ Toldi Klub
Örömmel jelentjük, hogy a fordított háromszög és az éjsötét, minőségi futurebeat-parádé visszatér a Toldiba. Headshotboyz, Zovek, Eirik, NakedKool!

SZOMBAT: Electrify II @ Trafó
Experimentális elektronikák kimaxolva! Vladislav Delay, a Forest Swords, Micachu és az imént már említett Pamelia Kurstin érkeznek Budapestre erre a kísérleti zenei minifesztiválra, amit kizárólag ajánlani tudunk csak, hiszen annyira kevés van ilyenből mostanában. Erről külön is írtunk, ide tessék klikkelni a komplett ajánlóhoz!

SZOMBAT: ICantGetNo @ Kuplung
Hú, ne is kérdezzétek. Lesz itt Ív & Candie kiállítással megtámogatott ökumenikus rock & roll meg minimál wave és elektroposztpunk satöbbi, mindez Oltai Kata születésnapja köré felrántva. Aki szeretne inszájderbőrbe bújni, az ki ne hagyja!

SZOMBAT: Past Perfect @ Fogasház
Ennél egy fokkal kivasaltabb muri lesz az Akácfa utcában, Screamin & Shoutin, újra együtt a Past Perfect csapat, és így tovább, mindez a hatvanas évek zenéinek jegyében, ami pofátlan ziccer ugye, hiszen a hatvanas évek volt az egyetemes könnyűzenei eddigi legmenőbb évtizede.

VASÁRNAP: UH Demo 3 @ R33
A kísérleti zenékkel elárasztott hétvégének kötelező lezárása az Ultrahang Fesztivál egynapos kompakt különkiadása a Soroksári úton, ahol ismét friss hazai hangok mutatkoznak be. A helyszín kellőképpen periférikus és egyedi, szóval pont passzol a koncepcióhoz, itt biztos, hogy ki lehetne helyezni a hype-mentes övezet táblát. Cserébe viszont sok jó zene lesz!