A hiphop-nyelvészettel is foglalkozó Matt Daniels tervezett egy olyan honlapot, ahol J Dilla, Kanye West és 9th Wonder beatjeit tudjuk újra összerakni az eredeti hangmintákból a billentyűzetünk betűinek segítségével. Nem kell tehát megkeresnünk a hangminták eredetijét, nem kell őket kivágnunk, a hangszereléssel sem kell bíbelődnünk. Mindössze a jó időben kell lenyomjuk a megfelelő gombot, úgy ahogy J Dilláék tették. Talán nem lőjük le a poént, de még így is:

Nagyon nehéz úgy összerakni egy beatet, hogy az tényleg jól működjön

A hangmintázást, ahogy a dj-zést is sokan hajlamosak másodrangú zenekészítési módszernek tartani. Pedig igazából ezerszer több lehetőség van benne, mint egy versenyzongora billentyűiben vagy egy szál spanyolgitár húrjaiban. Persze a számítógépes zeneszerkesztőkkel meg lehet kerülni a hangszeres tudást, de maga a zeneszerzés semmivel sem egyszerűbb szemplerekkel, mint tradicionális hangszerekkel.

Kipróbálás errefelé!

(via Complex)

Lepje meg magát az e-számla kényelmével és egy iPhone X-zel! Ha december 31-ig e-számlára vált, 150 000 Ft-os iCentre utalványt vagy egy iPhone X-et nyerhet! (X)