Clash of the Titans! Vagyis majdnem. Mindenesetre két nagynevű elektronikus zenei hupogtatót is vendégül lát ma és holnap Budapestet, mindkettő más hangulati vonalról érkezik, és más helyre, tessék választani, íme a két opció – egymástól nem is olyan messze:

Hangozzon bármennyire falunaposan a “Progresszív dallamok és ízek az Ötkertben” alcím a Facebook-eseménynél, inkább gyorsan felejtsük is el, és idézzük fel helyette, hogy a ki tudja hánnyal ezelőtti Balaton Soundon Peter Kruder korábbi tettestársával, Richard Dorfmeisterrel micsoda hiánypótló, elegáns, alulról építkező house-szettet helyezett el a nagyszínpad előtt. Sokan el is menekültek onnan, nyilván azok, akik még mindig a melankolikus bécsi hangzásra dölöngéltek volna, az ottmaradók meg életük egyik legjobb levezetőbulijára topoghattak a méykék fényben játszó osztrák producerek előtt.

Bizonyára most sem andalítani jön, és ezt igazolja a körítés is: a house-specialista Crimson, Grasshop és a táncolásra hajlamosító Suhaid lesznek a hazai tettestársai ezen az estén – ahová még a belépés is ingyen van, hohó! Tessék, kedvre derítő zeneszám Kruder úrtól:

És akkor itt a másik nagy dobás, ez már péntekre: az URIMURI szervezésében érkezik Phonique, Berlin éjszakai életének egyik meghatározó alakja a sok közül, lemezlovas, producer és kiadótulajdonos, ráadásul nem valamiféle friss trendbandwagonra akar csak felugrani, hiszen a kilencvenes évek közepe óta teszi a dolgát. Tőle is mutatunk egy zenei fölvételt!

Megkérdeztük egyébként az este szervezőjét, a szintén pult mögé álló Blattit is, hogy miért rá esett a választást, ő épp sietett, amikor feltettük a kérdést, de annyit azért elmondott: “régi személyes favoritjaim közé tartozik, becsülöm, hogy még mindig a pályán van és folyamatosan meg tud újulni.” A buli 1500 pénzes, Facebook-eseményoldal errefelé.

Mit vegyek a csajomnak? (X)