Az amerikai Michiganből származó, de idén már Berlinbe költözött elektronikus zenész, Laurel Halo már eddig is olyan tájakra kalauzolt minket két nagylemezén, amiket mintha különleges narkotikumokon élő tündék laktak volna: zenéi nyugtalanítóan szépek, hektikusan kiforrottak, többszörösen rétegzettek, ködös-melodikus-dadaista hangtájak a világ pereméről.

A klasszikus zenei képzésben is részesült producer most izgalmas módon egy klasszikus zenei rádióba, a New York-i WQXR-be kapott meghívást, és készítette el ezt az egy órás, bámulatos avantgárd derbit. Van ebben field recording, korai elektronikus hangszerek, kísérteties csilingelések, a 1911-es születésű orosz Vladimir Ussachevsky, az operát forradalmasító, nemrég elhunyt Robert Ashley, vagy éppen a Magyarországon a Delta című tudományos ismeretterjesztő műsorban hallott zenéjéről ismert Tom Dissevelt és Kid Baltan. És nagyon egyben van, pedig néha azt az érzést kelti, hogy a szétesés határára sodort épp.

Szigorúan késő éjszakára, koromsötét szobára teremtett utazás ez, aminek a végén kellemesen lefárasztott aggyal vehetjük be az álmok terepét. Érdekes álmok lesznek!