Fiatal fekete srácok imádkoznak a Wu-Tang Clan néhai tagjához, Ol’ Dirty Bastardhoz, hogy lehessenek ők is menők és gazdagok. Ezzel a jelenettel indul Robert Lopuski okkult elemekkel tűzdelt dokumentumfilmje a kortárs New York-i hiphopszíntérről, amiben feltűnik Action Bronson, Le1f, a Flatbush Zombies és az Underachievers is.

“Van abban valami transzcendens, amikor valaki teljesen ismeretlenként valami nagyra törekszik és istenné akar válni.”

Ezzel a gondolattal indokolja Lopuski a We’re Gonna Be Lords misztikus hangvételét, amivel jóval túllép a sima dokumentumfilm műfaján.

A kilenc perces anyagban a szupererős atmoszféra mellett azért az is érződik, hogy mennyire színes a hiphop szülővárosának aktuális színtere és mennyire nem csak a rendező öncélú gesztusa ez a transzcendens vonal, hanem tényleg elég bizarr arcokkal van dolgunk.

Az Underachievers egyik fele például arról beszél, hogy filózófiából akart PhD-zni mielőtt repper lett. Láthatjuk hogy készül a queer rap dívájának, Le1fnek a sérója. A Flatbush Zombies egyik tagja meghatva mutogatja gyerekkori fotóját, hogy milyen ártatlan volt, majd arról mesél, hogy a saját gyerekcipőjéből akar aranymedált. Action Bronsont pedig megnézhetjük eredeti szakmájában, séfként hagymát szeletelni.

(via Oystermag)

Mit vegyek a csajomnak? (X)