Két év fejlesztés után révbe ért az Artiphon Instrument 1 névre hallgató multifunkcionális MIDI kontroller, ami ha úgy akarjuk, gitár, ha úgy akarjuk, dob. Vagy épp hegedű, szinti, brácsa, bőgő - ki mit szeretne. A kütyüt olyan lelkesen fogadta a közönség, hogy hat óra alatt összejött Kickstarterön belőtt 75000 dollár. Így akinek megér 350 dollárt a világ szinte összes hangszere egy testben, az biztonsággal foglalhat be magának egyet jövő év elejére.

Az Artiphon kontrollerének igazi újdonsága az, hogy a klasszik dob-szinti kombó mellett a húros hangszerként is életszerűen meg lehet szólaltatni – ráadásul a húrszakadás félelme nélkül.

“A zene nem a hangszerekről szól, hanem az önkifejezésről”

A fejlesztők nem csak multiinstrumentalista zenészeknek szánják az Instrument 1-t. Arra is figyeltek, hogy akár teljesen kezdők is boldoguljanak vele. Olyan szinten testreszabható ugyanis, hogy akár előre beállíthatjuk az akkordokat, amiket aztán egy ujjal is lefoghatunk játék közben.

A hangszerhez mindössze egy iPhone-ra vagy egy számítógépre van szükségünk, amin keresztül belőhetjük a beállításokat. Aztán szárnyra is kaphat a fantázia!

(via Fact / Kickstarter)