Ma, az albumstreamek és Bandcamp-oldalak korában egyáltalán nem furcsa, hogy előbb jut eszébe egy zenésznek digitálisan megjelentetnie a saját kiadványát, mint kézzelfogható formában. Ezért is egészen érdekes húzás, amikor valaki, ha csak ideig-óráig is, és csak egy szűk keresztmetszetben, de visszaforgatja ezt a folyamatot. A Telepesek most így tettek: feltörekvő hazai előadók lemezborítóit szögelték fel az emeleti galéria falára, olyan grafikákat, amik eddig még nem kerültek a nyomdafesték közelébe – hiszen a mögöttük álló albumok sem jelentek meg fizikai hordozón.

Az elképzelt bakelittokok stílustól függetlenül olyan zenészek dicsfényét emelik (és talán tolják meg kicsit a szekerüket), mint a békés gombtekergető óriás 9b0, a Galactic Boogie nu-disco bulijairól ismert Holic, a remek beatkoncerteket lezavaró Qualitons, a flasztermaszter fixifater Buppa, vagy éppen a zseniális és érzékeny avantgárd popot készítő Dányi Krisztina, azaz Morningdeer.

Itt van pár a művek közül:

Az UNcovered fantizanevű mikrotárlat egy ideig még biztosan megnézegethető a művészkocsma felső szintjén, úgyhogy melegen ajánljuk a megtekintését két-három-hat sör között.