Könnyen lehet, hogy sokáig fogjuk emlegetni 2014 januárjának utolsó előtti péntek estéjét, ami konkrétan olyan, mintha egy egész hétvégét zsúfoltak volna bele. Ezután nem is csoda, hogy a szombat meg olyan, mint egy álmos vasárnap. Megpróbáltunk irányt mutatni, aztán inkább összeszedtünk péntekre mindent. Tegyétek a szívetekre az egyik kezeteket, a másikkal meg bökjetek rá valamire, aztán YÖLÖ!

PÉNTEK: Gerry Read @ Toldi klub 
Rögtön kezdjük is a hétvége legizgibb eseményével: Gerry Read egy szupertehetséges, 22 éves angol producer. Tavaly jelent meg első lemeze, a Jummy, tele okosan összezajolt és infantilisen megbabrált, de a chicagói gyökerekre is visszakacsintó house-trekkel. Nem csak a buli, a mosolygás is tutira vehető! Minőségügyben meg legyen elég annyi, hogy Bounce-buli. Lesz még: Alpár, HllHrgi és Crimson.

PÉNTEK: Tereskova, Sickratman, Dep’art @ Gödör
Hosszú kihagyás után koncertezik újra Tereskova. Nyilván nem lesz semmi újdonság, csak a szokásos bénácska beatdalok, szégyentelen kitárulkozások és mindenféle zavarba ejtő csajos témák. Ja és Sickratman csak úgy, a Dep’art pedig a 3. szülinapja apróján.

PÉNTEK: Victor Kiswell @ Fogas
Q-Tip, Madlib és Francios K lemezdílere, az obskúrus beatek nagy elosztója és gyűjtője, a párizsi Victor Kiswell rendez egy zenekiállítással felérő, valahány kontinenst tematizáló djzést a Fogasban. Szervezés Soul Cure, további DJ-k: Dj Gandharva, Dj Von Yodi.

PÉNTEK: Ősparty @ Dürer kert
A magyarországi party-kultúra kezdeteit, műfajait és neves klubjait eleveníti fel a düreres “Ősparty” a ’90-es évek számtalan kultikus alakjával. Chill, acid, minimál, ambient négy teremben, füstgépekkel, stroboszkóppal, táncosokkal, miegymás. Jön a Saafi Brothers kizárólag az első lemez dalaival, aztán lesz Palotai, Titusz, Isu, Dork és sokan mások.

PÉNTEK: OvO, + Mombu, ParaNoiZ @ Müszi
A RNR666 buliján pedig két olasz duó fog lavírozni mindenféle extrém és fura műfajok között. A Mombu dobbal és szaxival játszik valami hardcore afrojazzt, az OvO meg ilyen eszét vesztett tribál boszorkánypunkot. Előttük: ParaNoiZ itthonról.

PÉNTEK: Külvárosi Techno @ Soroksári 58.
A soron következő kommunális hang / fény és kvantum vibráció téridő változói deklarálódtak – állítják a szervezők. Megint egy kis szabad, hype-mentes övezet, mondjuk mi.

Aztán hogy szombatra szinte semmi se maradjon, lesz még pénteken zajos posztpunk-őrület (Broken Cups, derTanz, Padkarosda), a Kockában Stamusic, Szobahipszter és Soundbank adják a tipegés alá valót, a LavaLava 6. szülinapját ünnepli, a GMK-ban hiphop-buli lesz, a Beat On The Bratben pedig a ’60-as évek legkúlabb magyar beatzenéi fognak pörögni. Ember legyen a talpán, aki jó érzéssel ki tud ebből egyetlen-egyet emelni.

Szombatra pedig, akiknek marad még ezek után ereje, azt ajánljuk, hogy ha már más nincs, menjenek el valami olyan koncertre, amire amúgy sose váltanának jegyet.

SZOMBAT: Kerekes Band, Busa Pista, Zombori @ Barba Negra Klub
Folk & Beat estét tart a Busa Pistával kiegészülő Kerekes Band. Előtte pedig az a Zombori játszik friss folkot, amelyben többek közt a Mayberian Sanskülotts énekesnője is tesz azért, hogy a népzene újra menő legyen.

SZOMBAT: The Taktika, dUNA @ BOTB
A Beat On The Bratben a magyar screamo-hardcore kör kultikus zenekara, a Taktika reuniózik. Előtte dUNA, utána Holalo X Lamantin DJ-zés.

SZOMBAT: Bajdázó @ Trafó
Kritikus kedvenc pszichedelikus népzene Börzsönyből. Lemezbemutató-koncert. Azoknak, akik csak egy kis jóságos elszállásra vágynak.