A japán származású Satoki Nagata eredetileg idegtudományt tanult, majd azért költözött a tengeren túlra, a szelek városába, hogy kutatóként nagyot alakítson. De aztán csúnyán elkapta a fényképezés, annyira, hogy azóta ezt tolja teljes állásban, mindenféle előképzettség nélkül, autodidakta módon tanulva. A Leica Camera Blognak azt mondta: “stikában lőtt streetfotókkal kezdtem, de aztán hamar rájöttem, hogy engem maga az egyén érdekel. Egyre közelebb merészkedtem, szorosabbra fűztem a kapcsolatot a fotóalanyaimmal az utcán, így fejlődött a stílusom lépésről lépésre.”

Ebben a sorozatában egy vakuellenfényes technikával – amit bevallása szerint folyamatosan tökéletesít – világítja meg a kiszúrt személyeket, vagyis a fényforrás a sziluettek mögött helyezkedik el, így éri el ezt a csillámló, ünnepélyes hatást. Meg persze némi hóeséssel, de azt már nem ő alakítja.

(via MyModernMet)

Lepje meg magát az e-számla kényelmével és egy iPhone X-zel! Ha december 31-ig e-számlára vált, 150 000 Ft-os iCentre utalványt vagy egy iPhone X-et nyerhet! (X)