Kopárul állt, na. Nem mehetett ez így tovább.

A Cooke Fawcett álmodott egyet, aztán ki is pörgette az álmát a valóságban, ami egy város feje fölé emelt, és hangozzon bármennyire hülyén a kifejezés, de na, urbánus sétány. Egyebek mellett elsősorban azért az, mert egy sokszintes parkolókomplexum tetején foglal helyet, olyan bónusz funkcióval lökve meg a helyet, amit nem szoktunk meg egy ilyesmitől.

Mert azt szoktuk meg, hogy pikpakk letesszük a verdát, és rohanunk is a betonkatakombából, amilyen gyorsan lehet. Na, itt többé már nem kell annyira rohanni:

És megszületett a Peckham Obszervatórium!

Ami igazából egy színes lépcsőn elérhető, 35 méter hosszú emelvény, ami elég hamar eszünkbe juttathatja a nyugatabbi strandokon végiggyalogolható faalapú sétányokat. Itt gyalogolni sokat nem lehet, ellenben körbenézhetünk a londoni horizonton.

Ráadásul a Bold Tendencies jóvoltából még szabad ég alatti műalkotások is szabdalják a parkolóház tetejének felszínét, ami így tényleg kerek élménnyé és egészestés programmá válik.

Amennyire jó, annyira időleges is: az önkormányzat újragondolja a parkolóházat, tehát ennek a művészeti-építészeti kis csodának is vége szakad nemsokára. Aki arra jár, és szép pontból tekintene végig az angol főváros lankásabb-dombosabb déli felén, az nehogy kihagyja ám!