A címben feldobott gondolat mentén jutott Markó Luca arra az elhatározásra, hogy kiragaszt négy vele esett rossz történetet az események színhelyeire Budapesten, majd lefotózza őket és megosztja Facebookon is. Fontos, hogy beszéljünk a nőket ért köztéri zaklatásokról, főleg, hogy legtöbbször nem is szemtanúk nélkül, nem eldugott helyeken, hanem az utca megilletődött vagy közömbös arcai előtt történnek ezek.

Én egy közös ismerős megosztása révén találkoztam az ominózus poszttal, amit most képekkel együtt teljes egészben meg is osztunk:

“Sok szempontból burokban élek, mégis rendszeresen kiszolgáltatott helyzetekben találom magam, csak azért mert nő vagyok. Nemcsak éjszaka, kihalt utcákon, nemcsak a külvárosban, nemcsak akkor mikor rövid szoknyát veszek fel. Az utcai zaklatások különböző formái olyan hétköznapi tapasztalatok, amiket szinte minden nő időről időre átél, mégsem beszélünk róla eleget.

 

Ha egy térképen piros gombostűkkel jelölnénk, hogy a város melyik pontjain történtek inzultusok, vajon mekkora rész maradna üresen?

Négy személyes történetet választottam és ragasztottam ki azokra a helyszínekre, ahol az elmúlt években rossz élmények értek. Ezek jellemzően olyan belvárosi terek, ahol nap mint nap megfordulok, csak ezeken a napokon pont rosszkor voltam rossz helyen. Szerencsém volt, mert minden esetet megúsztam, de ennek egyáltalán nem a szerencsén kéne múlnia.

Az USA elnöke nem egy nő lett, hanem egy zaklató. A magyar kormány csak akkor foglalkozik a problémával, ha épp jól jön neki, mert a bevándorlók ellen uszíthat.
Hihetetlenül fontos, hogy beszéljünk ezekről!!”