Dan Giannopoulos egy éven át fotózta a London déli külvárosi részén parádézó motoros szubkultúrát. Már korábban is feltűnt neki a társaság, egyszer aztán leszólította őket, a motoros arcok pedig elhívták egy találkozójukra.

Az egy alkalomból végül vagy húsz lett, amin keresztül Giannopoulos betekintést nyerhetett a szcéna életébe. Szerda éjszakánként munka után és vasárnap délutánonként szokott összegyűlni nagyjából ötven motoros. Bringás gyerekektől kezdve meglett férfiakig tart az életkori skála, de néhány női tag is van.

Giannopoulos elmondása szerint, noha sokszor meggyűlik a bajuk a rendőrökkel, alapvetően egy rendes és nyitott társaságról van szó, akik számára ez a színtér biztosít egy olyan közeget, ahova tartozhatnak. Meg nyilván szeretik a sebességet, a vakmerő trükköket, az égett gumi illatát, tehát az adrenalint.

Giannopoulost pedig szintén nem lehet gyávasággal vádolni, a South London Bikelife című sorozatának fotóihoz olyan közel ment az egykerekező, fánkozó motorosokhoz, amennyire csak lehetett.

(via)