keresés menü

Úgy kerül terítékre Budapest ezer arca, mint még soha

absolut1

Kezdjük messziről!

Mindenki tudja, melyik az egyik legeredetibb és legnépszerűbb népi-urbánus ital a kétezertízes évek Budapestjén: természetes, hogy a vodkaszóda áll a kérdőjel után. Nyilván az Index sem véletlenül tette meg tavaly a bulinegyed italának. Viszont ideje, hogy felismerjük:

2015 a vodka felhasználásának ezerféle módja is lehetne akár.

Egy jó bartender pedig jól tudja, hogyan hozza ki belőle ezt az ezer változatot. Ugyanúgy, ahogy a budapesti éjszakának is ezerféle arca van. Talán pont ezért is született e közkedvelt színtelen-szagtalan italnak blogja ezekről a sokfajta karakterekről. Meg arról, aki ezeket a karaktereket fotózza, úgy, mint például ő:

Talabér Géza az éjszakai élet monokrómban nyomulgató krónikása, aki nagylátószöggel mászik bele bárkinek az aurájába, ha úgy érzi, jó kép születik belőle. És általában úgy érzi. És általában jó kép születik. Na, az Absolut a kis naplójában őt is mikrofonvégre parancsolja, amiből megtudhatjuk, milyen kapcsolódása van életében a fotózásnak a katonasággal, vagy hogy miért a fekete-fehér a kedvenc vonala.

Itt az interjú a maga teljességében, és nem ő lesz az egyetlen, aki célkeresztbe kerül – hanem zenészek, pultosok, kreatívok, művészek, és sokan mások -, úgyhogy érdemes lesz fellapozni a… lapokat. És vodkát csepegtetni az olvasgatás mellé sem feltétlenül rossz dolog!

(X)