Mint minden évben, így most is bemutatkozó kiállításra kaptak lehetőséget az FKSE, azaz a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület legújabb tagjai. Az idei koncepció alapja, egyben a legnagyobb kérdés az volt, hogy a művészek milyen felületen szeretnének kiállítani. Jól megszokott módszerként a falon? Vagy a plafonon? A sarokban? Esetleg mindezeken egyszerre?

Még csak a meghívót olvasgatva az ember hirtelen nem tudta, mire számítson, de a “szabad” installálási rendszer bizonyos megkötésekkel párosult: minden kiállító egyforma méretű, szürke ragasztószalaggal kijelölt parcellában (innen a kiállítás címe) mutathatta be munkáját, azon belül viszont bármit csinálhattak. Úgyhogy volt sör árulással kiegészült performansz, hagyományosnak számító fotós munka, de még Britney Spears is felbukkant egy falra szerelt képernyőn.

A Rottenbiller utcában található Stúdió Galéria padlója egy idő után sörtől és festéktől volt ragadós, a megnyitók elmaradhatatlan kellékének számító, borral teli poharakból készült mini installáció is remekül amortizálódott a megnyitó idejének vége felé.

Mi meg lőttünk pár képet a helyszínen:

Kiállítanak: Ádám Anna, Básthy Ágnes, Felsmann István, Hordós Boldizsár, Illés Zsófia Szonja, Kállai Kata Eszter, Korponovics Roland, Lászlóczky Viktória, Miklós Szilárd, Murányi Mózes Márton, Sipos Eszter, Szapu Dániel, Trapp Dominika, Zagyvai Sára

Művészettörténészek, kurátorok és kritikusok:
Hunya Krisztina, Mucsi Emese, Őze Eszter, Szalipszki Judit, Zsámboki Miklós

A Parcella február 12-ig látogatható.

Facebook esemény
FKSE Facebook oldal