Vakuval belemenni a szemét éjszakába: láttunk ilyet már sokszor, sőt, Budapesten még sikertörténet is lett belőle. De az azért mégis más, amikor a hasonló fotós megközelítés nem helyből, vagy éppen nyugatról jön, hanem a mostanában inkább Pussy Riotos és homofób reguláiról elhíresült Oroszországból, annak is a fővárosából.

Sasha Mademuaselle nem csak nevével és látásmódjával rímel a Mais Monsieur László Lorenjére, de a maga 23 évével nagyjából még a korával is – nem véletlen, hiszen ezt a közeget úgy a legkönnyebb ebben a formában megörökíteni, ha az ember ott van a közepében, sőt, esetenként ő maga is be-beborul az asztal alá két vodka között. Megjósolhatatlan kalandok, kicsapódó feszültségek, zaj, öröm, vetkőzés, kosz: így buliznak Moszkva lányai.

A Dazed Digital egyébként rendkívül pontosan fogalmazza meg, hogy Sasha ezzel fontos munkát végez egy alapvetően merev, konzervatív, és olykor szexista társadalomban.

Érdekes, amit a lány a lapnak adott interjúban elmond az orosz főváros éjszakáiról, kísértetiesen rokon a helyzet 2013 Budapestjével: “Moszkvában nincs túl sok hely, ahova el lehetne menni, így hamar kiderült, hogy a legkúlabb, legszebb fiatal közeg mind egy szálig ugyanazokra a helyekre jár.” És az is kiderül, hogy a korabeli lányok elég nehéz körülmények között nőnek fel, ezért elég kemény személyiséget is növesztenek ki magukban.

 

Sasha – aki nem feltétlenül komolyan azt is mondta, hogy fotós szeretne lenni, és macskákat akar fényképezni naptárakba – többi fotóját itt lehet szeretni.