1472049_470394779748727_65089809_n

Egy gyors presszót bedobni a papírpoharas, pörgős franchise-októl kezdve a tradicionális, nyugis kávézókig sokfelé tudtunk már. De olyan hely eddig még nem nagyon volt, ahol a kávé helyett a kávézóban töltött időért fizetünk. A frissen nyílt londoni Ziferblatban már erre is lehetőségünk nyílik.

Elsőre azt hinnénk, hogy rosszabul jövünk ki a leginkább parkolási díjhoz hasonlítható számlázással, de tévedünk! Az átlagos cappuccino áráért például 90 percet is eltölthetünk itt a percenként 3 penny-s belépőből. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a korlátlan kávéból fogyaszthatunk a parcdíjunkért, de a sütisdobozra is olyan magabiztossággal járhatunk rá, mintha csak a haverunk konyhájában hédereznénk.

A hangulat a itt olyan, mintha mindenki egy nagy, hangulatos lakás bérlője lenne, és egyszerre kávézgatna. “A legviccesebb viszont azt látni, ahogy sorban állnak az emberek, hogy elmossák saját tányérjaikat. És még másokét is, pedig egyik sem elvárás” – mondta az Oroszországból érkezett modell kitalálója, Ivan Mitin a Guardiannak adott interjújában. Mi nagyon adnánk, ha Budapesten is nyílna egy percalapú kávézó, már csak meg kéne nyitni. Valaki?

via