Marcella Campa és Stefano Avesani az Instant Hutong projekt számára szó szerint teletömtek egy pekingi galériát 180 darab színes vászonnal.

A Hutong kerületben, Peking régi belvárosának területén található The Arrow Factory Gallery valaha egy zöldséges stand volt, most azonban már egy jó ideje kiállítások bemutatására alkalmas helyszín lett. A megoldás eleve szokatlan, és mivel utcafronti teremről van szó, a két művész ezt a lehetőséget használta ki: megalkottak egy olyan helyspecifikus installációt, ami szinte azonnal felkelti az épp arrajárók figyelmét. A 180 Canvases vibráló, 3D-s munka, nehéz is nem észrevenni, főleg egy teljesen idegennek mondható környezetben.

A kifeszített huzalokra lógatott, kézzel festett vásznak pedig egyértelműen utalnak Kína művészetére, az utcákon és házakon látható, tetemes mennyiségű száradó ruhára – és egész egyszerűen színt visznek a kerület életébe.

Aki Pekingben jár, hó végéig, április 30-ig megtekintheti az installációt, az Instant Hutong pedig továbbra is az urbánus környezet adta lehetőségeket aknázza ki.