Kollázsokat gyártani általában hálás feladat, főleg, ha vintázs vagy akár klasszikus alapokat ötvöz az alkotó teljesen stílusidegen elemekkel, ez bizony bevált módszer. Edwin Antonio most nemcsak a kortárs divatot és a reneszánsz festményeket gyúrta egybe, hanem megfűszerezte az egészet egy kevés legóval is, mert hát miért ne.

Klasszikus festményeket láttunk már mai helyszíneken megelevenedni, most pedig a mindössze 21 éves Puerto Rico-i Antonio kifutón és magazinokban megjelent divatképeken pózoló modellek testét pakolta össze reneszánsz hölgyek fejeivel. Hogy ez ne legyen mégse olyan túl unalmas, nem elégedett meg a klasszikus és modern stílusok egyvelegével, és játszott egy kicsit a textúrákkal. Így jött képbe a LEGO.

Persze nem akármilyen fotókat és ruhadarabokat választott: kifejezetten azokat a kollekciókat, színeket, fazonokat kereste, amiket el tudott volna képzelni a leginkább rizsporos parókát viselő, pirospozsgás szépségideálok korában is. Nos, nekünk azért kell ez a mankó, mert magunktól valószínűleg eszünkbe nem jutott volna az abroncsos szoknyák és fűzők helyett csillámos miniket és platformcsizmákat vizionálni.

Edwin Antonio munkássága ott van jópár más platformon is, például Instagramon, Facebookon meg Twitteren is.

Mit vegyek a csajomnak? (X)