“Ezek az absztrakt és vonzó mintázatok magukhoz rántják az embereket, akik remélhetőleg abba is jobban belegondolnak, milyen dilemmák húzódnak meg mögöttük” – mondta a Wirednek a saját repülőjéből fotózó Alex MacLean, aki ezek szerint nem csak a visszatérő formák esztétikuma miatt készíti felvételeit, de azért is, hogy megmutassa, hogyan uralja le a civilizációnk a minket körülvevő világot. Lehet, hogy csodaszépen, de egyben drasztikusan is: képein ez a kettősség játszik össze, pont olyan magasságból, ahonnan az emberi alakok még éppen kivehetők, de már a nagyobb összkép is kibontakozik.

Ehhez persze némi tehetségre van szüksége – meg felszerelésre, ami két gépvázból és öt objektívből áll, 24 milliméterestől a 400 milliméteres fókusztávolságúig. Amikor kiszúr egy jó témát, negyvenöt fokos szögben megdönti a gépet, és úgy nyomja az expógombot. De szerencsére már jó negyven éve gyakorolja ezt, úgyhogy gondja nem nagyon akad.

További tippeket – például hogy nem kell mindig a kompozícióval pöcsörészni, az nem fog jobb képet eredményezni – ebben a cikkben osztott meg a nagyvilággal, mi inkább mutatjuk a fotókat:

Ez csak egy nagyon szűk metszet MacLean bőséges portfóliójából, azt egészében itt lehet, és tanácsos is végigböngészni. Mi alig tudtunk válogatni a jobbnál jobb fotók közül.