Biztos mindenki emlékszik még a mindenféle hologramos meg háromdés kártyákra, ha máshonnan nem is, de alighanem csipszekbe még mindeig szoktak ilyeneket tenni ajándékból. Ezek lényegileg kevés mozgatással tudták azt az illúziót kelteni, amit mára a gifek végeznek el a kijelzőkön, monitorokon.

Az Ubersnap nevű iPhone-os alkalmazás tulajdonképpen ezt a két dolgot köti össze. Lősz egy gifet a telóddal, ráhúzol egy tetszőleges Insta-filtert, amit majd az Ubersnap kinyomtat neked és postázza. A nyomtatás ugyan elég drága, tíz dollárt kérnek érte, de a postaköltséget legalább átvállalják.

Egyébként nem véletlen, hogy ilyen drága egy analóg gif, ugyanis meglehetősen macerás az előállítása. A gifet szét kell szedni állóképekké egy speciális szoftverrel, majd ezeket úgy széttördelni és újból összeboronálni úgy, hogy más-más szögből más részletet lássunk. Futószalagon nagy mennyiségben ez már nem olyan drága, de itt nyilván egyedi – majdnem azt mondtuk, kézműves! -mozgóképekről van szó.

Az applikáció egyébként minimum 4, maximum 12 képből álló gifeket enged készíteni, ez utóbbi a maximum, amit egy analóg gifbe bele lehet süríteni. Viszont, aki megelégszik azzal, hogy a digitális világban mozognak a képek, az még mindig használhatja az Ubersnapet amolyan Instagramos kiegészítőként, hiszen meglehetősen felhasználóbarát gifkészítő alkalmazás lett.

(via wired)