Szelfi-ügyi híradásunk következik. Két olyan innovációról számolhatunk be az olvasóinknak, amelyek újraértelmezhetik a kortársi globális önarckép-szcénát. Ennek a jelentőségéről mindent elmond, hogy egyes kutatások szerint a telefonnal készített fényképeknek már a 90%-a szelfi. Egyszerűen nem bírunk lejönni magunkról!

1. Nő a távolság

A Daily Dot írt az Ellictic Labs fejlesztéséről, ami egy mozgásérzékelős megoldással azt teszi lehetővé, hogy nem csak kartávolságnál messzebbről, hanem még a szelfibot hosszát is jóval meghaladó messziségről készíthessünk magunkról szelfit. Egy integetés, amit akár hét lépésről is megérez a telefon, és – csíííz – már repül is a kismadár.

2. Belép a harmadik dimenzió

Arról pedig az CNBC-n olvastunk, hogy egy svájci és egy svéd cég közös összefogással egy olyan appon ügyködik, amivel 3D-s szelfit készíthetünk magunkról. Ezt az év harmadik negyedére, tehát kábé nyár végére ígérik.

A folyamat úgy fog kinézni, hogy egy ingyenes applikációval beszkenneljük magunkat, ezt elküldjük a fejlesztőknek, ők pedig valamennyi pénzért kinyomtatnak minket 3D-ben, majd postán küldik meg nekünk saját magunk szobrát! A mellékelt fotó alapján csak kicsit lesz para az eredmény.