Berlini szintű programokkal, lokális jellegű trúságokkal és az év utolsó indokolt fesztiválhangulatával jön a hétvége. Mutatjuk, mi, merre, hogyan és minek!

Péntek

iTAL tEK @ Instant
Az Instant 6. szülinapjára a Selected Sounds nem kisebb névvel kedveskedik, mint az angol Ital Tekkel. A poszt-dubstep zenék felől érkező, csomó más műfajt (hiphop, techno) is felhasználó producert 2007-ben 18 évesen szerződtette le a Planet Mu és azóta mértékadó figura a kortárs elektronikában, tehát nagyon nem érdemes offocskázni. Még egy mondatot idéznék az eventóból: “A BELÉPÉS INGYENES!!!”

Heatsick @ Toldi
A Bounce is megkezdi az őszi szezont, ők a szintén angol Heatsicket látják vendégül, aki egy jó Casio-szintivel és egyszerre monoton és viccesen játékos house zenékkel érkezik a Toldiba. Előtte Bounce-rezidencia: Hellohargi, Vanis, Prsly és Hi, illetve videózik Eerie. Amúgy Heatsick Boiler Roomja elég Toldi-feeling lett, ha valaki szeretné tudni, hogy mire számítson. 

Mayberian Sanskülotts @ G3 Rendezvényközpont
Az éjszakai bulisáv előtt egyértelműen a péntek este legjobb választása a Csordás Zita és Balogh Gallus lakótelepi lo-fi duójából az egyik legjobb magyar alternatív zenekarrá érett Mayberian Sanskülotts koncertje. Diváskodás, kísérletezés és egy kis suttyóság. Előtte a Makkara loopolgat gitárokat.

Infected Mushroom @ Park
És akkor valami tök más! Az Izraelből az Angyalok Városába szakadt psytrance duó már megfordult jó párszor nálunk, most azonban egy Old School szettel érkeznek. Abból az időből játszanak tehát sötét goákat, amikor még mértékadó körökben is kúl dolognak számítottak. Egyúttal azoknak is jó lehetőség a parkos buli, akik még egyszer igazi fesztiválhangulatot szeretnének maguknak.

Szombat

Om Unit @ Instant
Szombaton is folytatódik az Instant-szülinap. Az este fénypontja a londoni jungle/footwork mágus, Om Unit lesz, de fellép a nem rég épp nálunk debütáló magyar juke-duó, a 6T is – többek között!

Balcony TV Kicks @ Toldi
A Balcony TV a Toldiban ünnepli féléves sikeres működését. Az eddig kamerájuk előtt erkélyre lépő fellépők dj-znek az este folyamán, egyben felvezetve az októberre ígért Balcony TV Fesztivált!

Bergi szülcsinapcsibuli @ Kolor
Kell erről bármit mondanunk? Az éjszakai élet kopasz titánja, a mindig tettrekész Bergi ünnepli magát díszes kompániájával, Crimsontól Mentalienig, Sirmótól Safair-ig. Családias-barátkozós-ölelgetős!

Szabó Benedek és a Galaxisok @ GMK
Zeneileg és szövegileg is mélyenszántó koncertet ígér a magyar lo-fi doyenje, Szabó Benedek és a Galaxisok nevű zenekara. Előttük a Somersault Boy játszik pajkos poppunk-slágereket.

Planewatching X Bar 72 @ Soroksári út 58
Egy néhány hete elmaradt éjszakai repteres bulit pótol a Planewatching szombat délután, ipari környezetben. Tehát: “Berlini tempo Budapesten, a hangulathoz illően jó kis ipari környezetben!” Olyan nevek dj-znek, mint Sazabio, Soundbank, Szobahipszter, Till sort, Nova Gravity vaaaagy: Kyo!

Tali mindenütt!