Beszédes már a neve is: Alcoholic Architecture. Hedonizmus a huszadik hatványon!

Egyszer egy ismerősöm elmesélte, hogy járt Németországban egy titokzatos klubban, ahol a terem négy pontjából gandzsafüstöt fújtak a jelenlévőkre. De ez nem sokat számít, mert ő kicsit sok bélyeget evett meg életének egy korábbi szakaszában, szóval az igazságtartalomban okkal lehet kételkedni. Most viszont Londonban tényleg csináltak egy italozóegységet, ahol már pusztán a levegőtől beindul a bódulat. Igaz, itt nem az indiai kender a főszereplő, hanem az alkohol.

A – figyelem – ízalapú kísérleti dizájnban utazó Bombas & Parr kreatívjai régi álmukat valósították meg a Borough Marketnél: szeszből álló aeroszolos felhő fogadja a szórakozóhelyükre belépőket.

Oldalukon még azt is leírják, hogy 1:3-as arányban kapjuk az arcunkba a legfinomabb koktélokat,

ez pedig a tüdőnkön és a szemgolyónkon át történik.

Ők nem először csinálnak ilyen érzékszervi határokat feszegető őrületet, legyen szó gyümölcsízű tűzijátékról vagy lávával főzésről, és be is vallják magukról, hogy menthetetlen hedonisták.

Az Alcoholic Architecture-t pedig sikerült annyira intenzív élménynek előállítaniuk, annyira potens lett az elegy, ami a levegőbe kerül, hogy a kedves érdeklődőknek konkrétan egyfajta vegyvédelmi köpenyt kell magukra húzniuk, hiszen nem akkora buli sem a bőrnek, sem a nyálkahártyának, ha folyamatos viszkipermet éri.

Ráadásul 40 százalékkal gyorsabban zajlik le a berúgás, mintha pohárból innánk meg ugyanazt az adott mennyiséget.

Külön rokonszenves egyébként, hogy a placcot telerakták mindenféle tikibáros-giccses elemmel, hiszen az alkotók is hisznek Picasso szavaiban, miszerint a jó ízlés a kreativitás gyilkosa. Szóval adott összegért cserébe a felnőttek olyan játszóteret kapnak, aminek az emlékét egy életre zsebre teszik. Alig várjuk a budapesti kirendeltséget!

És akkor még pár kép:

(via FastCoDesign)