Tavaly októberben, az induláskor beszélgettünk a régiségek modern felhasználását támogató Antik PLACC főszervezőjével, Molnár Viktorral. Azóta sikeresen bevezették a heti rendszerességű kulturális programmal felérő vásárukat. Januártól pedig már az AnKERTben várják az érdeklődőket. A mostani vasárnap kiemelt attrakciója például egy vintázs szelfiautomata lesz, amivel bárki lefotózhatja magát.

Császári Flóra társszervező mesélt nekünk az elmúlt hónapok tapasztalatairól: “Sokkal barátságosabb a helyszín, és mivel ez egy szórakozóhely, kicsit olyan, mintha egy nappali buli vagy egy éjszakai kiállítás lenne. Mára tényleg összművészeti csomóponttá váltunk. Nálunk találkoznak a régiségkereskedők, az iparművészek, a festők és a vásárlók.”

“Alapvetően viszont ez még mindig egy vásár, ahol antik és dizájn holmikat lehet beszerezni, de nagyon sok olyan résztvevőnk lett, aki valami régiből hoz létre egészen új dolgokat. Például van olyan, aki antik könyvekből készít ékszereket.”

“Kortárs festők is járnak hozzánk, a helyszínen festenek és egy egynapos kiállítást tartanak, a héten például a Kazi Art Gallery művészei jönnek. Emellett egyre több vintázs hangulatú árunk van, ezt nagyon szeretik a látogatók. Most vasárnap lesz egy vintázs selfie-automata, amivel egy-kétszáz forintért fotózkodhatnak a nézelődők.”