Pablo Benito spanyol grafikus új sorozatában néhány klasszikus klubnak készítette el az illusztrációját. Mutatjuk is őket!

Fabric

Az 1999-ben nyitott londoni klub immár tizenöt éve diktálja a trendeket. Saját mixsorozatába pedig külön megtiszteltetés felkérést kapni.

Tresor

A rendszerváltás utáni felpezsdülő Kelet-Berlin egyik raktárépületben kialakított klub mára már simán nagybetűs élő legendának számít.

Razzmatazz

Az öt klubot egyesítő barcelonai komplexumban az indie rocktól a technóig minden műfaj és velük együtt a kedvelői otthonra találhatnak.

Paradise Garage

A Larry Levan nevével fémjelzett New York-i klub 1977 és 1987 között írta be magát a tánczenék történelemkönyvébe. Kezdetben diszkó ment, majd house, valamint a “garage” műfajmegnevezés is innen ered, noha korábban nem csak a house-hoz tartozott, hanem mndenhez, ami itt ment.

Moulin Rouge

A híres párizsi lokál tavaly októberben ünnepelte a 125. születésnapját. Ezzel jelzi Pablo Benito, hogy azért nem a szüleink kezdték a bulizást.

Apolo

Közkedvelt barcelonai party-spot. Korábban színházként működött.

Trouw

Az amszterdami Truow pedig egy újságnyomdából vált nonstop kulturális-gasztronómiai komplexummá.

Barraca

És végül egy spanyol kuriózum: a Valencia melletti rizsföldön található Barraca immár 50 éve működik és a legkúlabb DJ-k is előszeretettel látogatják.

(via Guardian)