Most hogy a hipszerszakáll komolyan elindult kifelé a divatból, igazán időszerűvé vált a sima arcokat támogató borotvaforradalom!

A borotválkozás lényegileg 5000 éve egyazon elven működik: valamilyen pengével levágjuk a szőrt, ha már hosszabb a kelleténél. Ez a technika azonban a mai napig nem tudott tökéletessé válni, ezért ideje valami egész mást kitalálni.

A mai borotváknak ugyanis csomó hátulütője van. Irritálják, megsebzik a bőrt, soha nem elég precízek, sőt még fertőzést is okozhatnak. Az eldobható borotvák környezetvédelmi szempontból sem teljesen okésak, ráadásul az éves sokszázmillió elszórt borotva mellett még csomó vizet is elfolyatunk a használatuk közben.

Az már korábban is sejthető volt, hogy valamilyen lézeres technológia lehet majd a megoldás, csak hát azzal is problémák voltak. Elsősorban például az, hogy a lézersugarak csak a sötét szőrszálakat érzékelték. Egy svéd csapat azonban megtalálta a szakterület Szent Grálját, egy olyan kromofort, ami minden szőrszálszálban megtalálható.

Ennek köszönhetően a Skarp nevre keresztelt borotvájuk végre mindenféle szőrszínű, bőrszínű és nemű ember esetében működik. A lézerborotva dizájnjában és praktikus használatában is a klasszikus borotvát idézi, ugyanúgy kell fogni és ugyanúgy kell mozgatni. Viszont a kétféle cool aluminiumdizájnban választható Skarp úgy halad az arcon, mint papírrepcsi a levegőben.

Mivel még néhány apróságot ki kell igazítaniuk a svédeknek, ezért csak jövő év márciusára ígérik a kiszállítást azoknak, akik október 19-ig előrendelik a startup Kickstarter-oldalán.