Ha már eddig is levettek a talpadról almásiék szuperletisztult egységei, akkor várd meg, míg elterjed az, amit új san franciscói üzletükben mutattak be. Vagyis valami ilyesmi:

Igen, élő-lélegző növények érkeztek a Union Square-re, meg állítólag a fókusz a közösségre, aminek megnyilvánulását valószínűleg abban kell tetten érnünk, hogy vannak hosszú asztalok és székek. Mindenesetre az vitán felül áll, hogy ez így tényleg pofásan és barátságosan néz ki:

A Foster + Partners nemzetközi építészcég nem először dolgozik együtt az Apple-vel, számos mára ikonikussá vált boltjukat ők tervezték meg, az isztambuli lapos kockától egészen a vállalat új, gyűrű alakú cupertinói főhadiszállásáig.

Ennél az új kis ékszerdoboznál pedig már egyenesen Jonathan Ive-val, az Apple dizájnkirályával dolgoztak együtt, valamint Angela Ahrendtsszel, aki meg a cég kereskedelmi egységeinek alelnöke. A végeredmény elvileg a nyitottság és természettel való kapcsolódás érzetét hivatott kelteni, ahol az ember időt szánhat a nyugodt szemlélődésnek. Egyébként 12 méter magas, önműködő üvegajtókon léphet be az ember, aztán akár egy ilyen kis udvarocskára is kiléphet:

Bónusz tény: az építmény száz százalékban megújuló energiaforrásokkal dolgozik, hála a tetőn elhelyezett 150 napelem-panelnek.

Úgynevezett ennyike.

(via Inhabitat)